Činnost spolku 2015

Jarní setkání v Želivě – květen 2015

Počasí tentokrát příliš nepřálo, ale program se vydařil, zvládli jsme toho opravdu spoustu. Více o setkání, včetně fotografií a videí najdete zde.

Děkujeme firmě Sanaplasma, s.r.o. za podporu, všem deseti asistentům a asistentkám za to, že dorazili a umožnili hladký průběh pobytu a personálu hotelu Kocanda za vlídné příjetí.

Článek v časopise Integrace a inkluze ve školní praxi

Rozhovor s Olgou Pišlovou a Hanou Kubíkovou „Nebojte se integrace dětí s Williamsovým syndromem“ vyšel v časopise Integrace a inkluze ve školní praxi, najdete tady. Profilový článek o vzdělávání dětí s Williamsovým syndromem pak ve stejném čísle – ke stažení zde.

Spolupráce s univerzitami

Několik rodin dětí s Williamsovým syndromem se zapojilo do zajímavého projektu motolské genetiky a přírodovědecké fakulty, jedná se o snímaní obličejů dětských pacientů s genetickými syndromy 3D skenerem s následným využitím v klinické praxi. Projekt bude pokračovat i v dalších letech.

Inkluze a integrace dětí s Williamsovým syndromem

Willík se stal jedním ze zakládajících členů aliance Rodiče za inkluzi. Cílem této aliance je podpořit rodiče, kteří věří ve smysluplnost, užitečnost a reálnost společného vzdělávání všech dětí. Věříme, že pokud rodiče dětí se speciálními vzdělávacími potřebami chtějí své děti integrovat do běžných škol, je to jejich právo a jejich děti musí získat i odpovídající podporu, bez které inkluze fungovat nemůže. Více se o alianci dozvíte na webových stránkách . Jenou z tváří kampaně za inkluzi se stal i kluk s Williamsovým syndromem – Bartoloměj Hruš integrovaný v 1. třídě ZŠ Sokolovská v Libereci. Fotograf Jan Langr z ČT24 s ním nafotil fotoreportáž s názvem „Obrazem: Vzdělání ne podle Zemana“. Fotografie s komentářem si můžete prohlédnout zde.

Výstava fotografií ve sportovním centru Hamr

Proběhla výstava fotografií Poznejte nás jinak ve sportovním centru Hamr v Záběhlicích – leden až květen 2015. Děkujeme Martině Michalové za organizaci!