Tábor tatínků s dětmi 2022

Nedokáži si již představit prázdniny bez našeho týdenního pobytu tatínků s dětmi. Začalo to před lety z iniciativy Fandy Jeřábka, v Malejovicích, na táboře, který tu pravidelně pořádal Nadační fond Klíček. Fandovi tenkrát nestačil vlastní syn a přibral si ještě pár dětí z Čech a Slovenska. Po několika  letech jsem se k němu vždy na pár dní přidal i já s Nikolasem, následovali nás pak Zdeněk Tůma s Tomášem.

V roce 2018 jsme se rozhodli osamostatnit a našli si chatu v Dolním Podluží, v Lužických horách. Myslím, že to byl dobrý nápad. Některé naše děti potřebují mít svůj klid, režim. Letos jsme tu již byli po páté. Za ty roky se k nám přidalo několik dalších  „táborníků“. A začala nám být chata malá.

Během pobytů jsme navštívili mnoho krásných míst a to nejen v Čechách, ale díky blízkosti hranic i v Německu. Letos nás bylo hodně – poprvé se přidal Aleš s Daníkem a Pavel s Petříkem. Rozhodli jsme se jim tedy ukázat naše oblíbená místa. Zajeli jsme se podívat do malé, ale zajímavé ZOO v Drážďanech, navštívili jsme pevnost Konigstein, prošli se Kyjovským údolím. Pro děti byla zajímavá i návštěva bazénu v Liberci i z důvodu, že je vždy spojená s obědem v restauraci v Globusu. Každý večer jsme vždy řádně zhodnotili uplynulý den a naplánovali si výlet na den následující.

Příští rok nás čeká změna. Prostornější chata Mikuláš v Orlických horách a také nová místa k našim každodenním výletům po blízkém i dalekém okolí. Kdyby se chtěl třeba někdo z willíkovských tatínků přidat? Předběžný termín – předposlední prázdninový týden (19.- 26.8.2022).  Už teď se těšíme na další společné zážitky.

Zdeněk Kratina